donderdag 7 mei 2015

van Ferrara naar Verona

Ferrara.
 05 mei 2015
Vanmorgen uit Ferrara vertrokken. Het is prachtig weer, ongeveer 29 graden en weinig wind. Fietsen door het Italiaanse polderlandschap. Onderweg ergens natuurlijk koffie gedronken, dat mag niet ontbreken.
De rivier de Po.
 Fietsen door tot in Montenana een prachtig middeleeuws stadje. In Montenana, maken we gebruik van de tuin van de jeugdherberg om ons tentje op te zetten, kosten €10, geen geld natuurlijk en we kunnen gebruik maken van al de voorzieningen. Ook ontmoeten we Tonny en Koos uit Almelo en Eric uit Purmerend, zij fietsen de andere kant op richting Rome en ook zij overnachten in de tuin van de jeugdherberg. In de avond gaan wij met Eric uit eten in de prachtige plaats Montenana.
Mooi polderlandschap.
 Montenana is een stadje omringd door een grote stadsmuur, met 4 stadspoorten, het is prachtig.
Mooi!!

De druiventeelt.
kilometerstand 694 dagafstand 81 km.
Stadspoort Montenana

 06 mei 2015
Vanmorgen lekker rustig het kamp afgebroken want vandaag gaan we naar Verona zo,n 60 kilometer. Eerst in Montenana ontbijtje en koffie gescoord, daarna op pad. Eenmaal Montenana uit zien we na een aantal kilometers het gebergte van de Alpen in de verte  al verschijnen, we gaan langzaam de Povlakte verlaten. We fietsen een tijdje langs de rivier de Adige.
prachtige kampeerplek.
Uitzicht op Verona naast onze kampeerplek
Later bereiken we Verona   en na enige tijd door de stad te zijn gefietst, krijgen we een klim met haarspeldbochten naar Camping Castel San Pietro, gelegen boven de stad op een bergtop. Wat krijgen we een mooie plek toegewezen, woorden schieten te kort, onze tent staat onder de druivenranken achter een soort kasteelmuurtje. Naast ons plekje is een terrasje waar we uitkijken over de stad Verona. We genieten volop en we nemen lekker de middag de tijd om te relaxen en een biertje te drinken. Morgen blijven we in Verona en nemen een rustdag en de tijd om de mooie stad te bekijken.

Kilometerstand 755 dagafstand 61 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten