zaterdag 2 mei 2015

van Vescovado di Murlo naar San Piero a Sieve

 01 mei 2015
Na een stevig ontbijt, zitten we weer op de omgehangen kamelen. Het weer is goed, een waterig zonnetje en wind in de rug. Het blijft in dit wonderschone landschap toch af en toe stevig klimmen. In Valle di Corsano trakteren we ons op een heerlijke Cappuccino. We naderen Siena, we moeten een keuze maken of we deze prachtige stad bezoeken. Ria moet uiterlijk 25 mei terug zijn en we kunnen niet elke stad bezoeken. In Siena zijn we 7 jaar geleden al een keer geweest, dus we rijden door.
 15 kilometer na Siena zien we een restaurantje en we eten een pizza. Het is vandaag 01 mei en het is een nationale feestdag voor de Italianen. De kans is groot dat de B&B en hotels vol zitten.
We besluiten door te fietsen tot in Tavarnelle val di Pesa. De eerste B&B,s zitten vol. Op een bord staat Hotel val di nero en we besluiten om daar heen te gaan. Na 6 kilometer te hebben gefietst komen we bij het zeer statige hotel aan en ik zie het al het is een hotel voor oud geld met prijzen die ik hier niet zal noemen, dus dat dacht ik effe niet. Even verder zien we appartement te huur, weer een poging, 1 nacht 250 euries, nou dat dacht ik dus effe niet.
Uiteindelijk na lang zoeken vinden we een B&B in een achteraf straatje, 55 euries, bingo we kunnen weer slapen.   Kilometerstand 381 km  dagafstand 79 km

02 mei 2015
We hadden wel een B&B, echter zonder breakfast. Dus met 1 B, terwijl er B&B op de gevel stond geplakt. Nou ja de supermarkt was recht tegenover en daar was ook een bakker, opgelost. De koffie dronken we in Tavarnelle zelf.
We zijn nog 27 kilometer van Florence af, waar we om 12.15 uur aankomen.
Daar nemen we bij een tentje een forse Italiaanse hamburger. Met een redelijk verzadigd gevoel fietsen we verder.
Florence
 In het najaar willen we naar Florence terug om de stad te bezoeken. In de richting van Fiesole wat een aantal kilometers buiten Florence ligt, krijgen we een lange en stijle klim. Eindelijk in Fiesole aangekomen, worden we beloond met een Gelateria en we laten het ijs ons goed smaken.
Mooi Toscane
We fietsen nog door naar San Piero a Sieve en nemen aan het prachtige dorpspleintje een hotelletje. Was weer een mooie fietsdag.

Kilometerstand 456 dagafstand 75 km
Bloemen langs de weg




mooi of mooi

Heb het naar m,n zin

Dorst bij de pijnboom


1 opmerking:

  1. Geweldig wat een mooie fietstocht s dit. Als ik Rome, Siena, Glorence, Toscane lees...prachtig.
    Veel plezier, goede voortzetting.
    Groeten,
    Franka

    BeantwoordenVerwijderen