dinsdag 19 mei 2015

van Ellwangen naar Lorch

Burchtstadje Vellberg
17 mei 2015
Vellberg
Vannacht veel regen gehad op ons tentje, gelukkig vanmorgen droog en snel de spullen ingepakt. De tent nat opgeborgen, maar dat is niet anders. In Ellwangen bij een tankstation, broodjes en koffie genomen.
Logeren bij Oma Marie in Forchtenberg
 Onze rit gaat vandaag door de Schwabische Alb, dus niets vlak en soms stevig klimmen.
Bij een Gasthof om een uur of 11 koffie gedronken.
rivier de Korcher
 Het weer is bewolkt, maar later in de middag, breekt de zon in alle hevigheid door. Op een mooie plek in een dal, de lunch genuttigd en ook de tent even uitgepakt en laten drogen.
Fietspad langs de Korcher.
Daarna gaat de rit verder. Het Duitse landschap vinden wij boven verwachting erg mooi.
We eindigen in Forchtenberg, een prachtig oud stadje en nemen een kamer bij Oma Marie. (Een echte aanrader) zie www.oma-marie.de. In de avond nog bij Oma Marie restaurant gegeten. Je hebt geen vaste plek en wordt gewoon bij andere mensen aan een grote tafel gezet. Wat wil je eten?, Wat wil je drinken? Er wordt niets genoteerd en na afloop is de vraag, wat heb je gegeten en gedronken en de waard komt even bij je aan tafel zitten, met z,n portemonnee. Een soort herbergprincipe helemaal geweldig. Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten!!!!
Kilometerstand 1560 dagafstand 82 km.
Fietsbanden automaat

lunchplek aan de Neckar
18 mei 2015
Ik heb een modern kapsel!!

Stadje Lorch
Met veel zin onze fietstocht vanmorgen vervolgd, door prachtig landschap. Het fietspad loopt langs de rivier de Korcher. In een dorpje broodjes en fruit ingeslagen voor de picknick. Net na de middag gaat de rivier de Korcher over in de Neckar. Bij Bad Wimpfen vinden we een mooie plek aan de Neckar en door vind de picknick plaats. In Elberbach nemen we een Camping.

Kilometerstand 1646 dagafstand 86 km.

19 mei 2015.

Voor dat we op pad gaan, zijn we vanmorgen eerst gaan ontbijten bij een Backerei in Elberbach. De hele morgen zijn we langs de Neckar gefietst tot in Heidelberg een mooie Duitse historische universiteitsstad. Na Heidelberg wordt het Duitse landschap minder, meer een landbouwgebied. Toch komen we in een mooi plaatsje met de naam Lorch. Daar stoppen we en nemen een hotelletje.

kilometerstand 1727  dagafstand 81

Geen opmerkingen:

Een reactie posten