zaterdag 16 mei 2015

van Farchant naar Ellwangen

Het bruine schaap!

Was drogen op de fiets!!

ff picknikken

Duits landschap 2
 14 mei 2015
Uit Farchant vertrokken. De regenjas kan aan, zo mooi het weer gisteren was, zo nat is het nu. Het is Hemelvaartsdag, dus de winkels zijn dicht. Bij een groot tankstation kunnen we gelukkig koffie en een broodje nuttigen.
Bierfeest Welheim.
 Onderweg komen we een Nederlander tegen die op z,n fiets naar Rome gaat. We wisselen wat ervaringen uit, en daarna vervolgen we onze weg.
Biertje

Ik zeg proost!!

Ammersee
 In Welheim is een groot bierfeest aan de gang, en dat op Hemelvaartsdag. Ria wordt er dorstig van en slaat ook een pulletje achterover. Na 85 kilometer komen we in Schondorf am Ammersee, daar pakken we een Gasthouse.
Doorweekt!!
 kilometerstand 1305 dagafstand 85 kilometer.
De Donau bereikt

Picknick plaats
 15 mei 2015
Regen, regen en nog, eens regen, we sloffen ff niet. Toch gaan we na een stevig ontbijt op pad. Je kunt je met dit weer kleden wat je wil, Goretex of geen Goretex, je wordt gewoon nat. Onderweg in een dorpje bij een Backerei en conditorei, een grote bak koffie en kuche. Na in de bakkerijwinkel wat te zijn uitgelekt, weer op pad gegaan richting Augsburg, we volgen het fietpad de Via Julia een oud Romeins pad, die loop van Gunsburg aan de Donau naar Salzburg. In de middag houd het eindelijk op met regenen. In het dorpje Welden nemen we een Gasthof en drogen onze spullen. Welden ligt een kilometer of 26 boven Augsburg.
Blik door het koolzaad
Kilometerstand 1386 dagafstand 81 km.

16 mei 2015
We vertrekken vandaag droog en wel uit Welden. Het is heerlijk fietsweer, zonnetje en af en toe een wolk, een graadje of 20.
Fietsen door een mooi landschap, met af en toe toch nog een klim of vals plat. Toch maken we makkelijk de kilometers. Teg 11 uur bereiken we Dillingen aan de Donau. In Dillingen slaan we fruit in, en scoren een bakkerij waar je koffie en broodje kunt nemen. We nemen tevens een aantal broodjes mee voor de geplande picknick. Om 13.00 uur vinden we een mooie picknickplaats en eten de broodjes en fruit op, daar kan geen restaurant tegen op. In Ellwangen op zo,n 70 kilometer van Dillingen is een Camping en daar fietsen we naar toe. Op de camping aangekomen, zien we een heel peloton sleurhutvutters uit N.L. Het scrabble en pimpampet gehalte is weer hoog. Wij zetten ons tentje en gaan lekker uit eten. Het was weer een mooie fietsdag.

Kilometerstand 1478  dagafstand 92 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten