zaterdag 27 juni 2015

van Ellwangen naar Rotach aan de Tegernsee

Grus Gott
23-06-2015
Lunchplek

Donau
 en daar moet een Camping zijn. Het is gewoon koud zo,n 14 graden en de zon wil maar niet gaan schijnen. Af en toe ook nog wat regen als toetje, het kan niet op. We rijden door de Schwabische Alb, dus dalen en klimmen, het is voor Peter er even in komen, na zijn training in het vlakke Nederland. Na bijna 70 kilometer komen we aan in Dillingen aan de Donau, op een Camping, nou ja Camping gewoon vergane glorie.
Bloemen voor Ria en Katy
Bijna iemand op de Camping, tot dat er 2 Nederlandse fietsers bij komen die de Donau af fietsen richting Wenen. In de avond gaan we nog even Dilling in en nemen een heerlijke Thaise maaltijd en een biertje. Morgen gaan we  richting Augsburg. kilometerstand 7 29 dagafstand 72 km.

Vanmorgen het kamp afgebroken en de Camping vergane glorie verlaten eerst een ontbijtje gescoord in Dillingen bij een bakker. We fietsen naar een Camping in Mulhausen naij Augsburg Nemen een soort fietsende rustdag, we leggen vandaag maar 53 kilometer af. We bereiken het fietspad de VIA JULIA, welke helemaal doorloopt tot in Salzburg. Om 13.00 uur komen we op de Ca,mping aan en het is eindelijk heerlijk weer. We doen de was en maken de fietsen schoon en plegen onderhoud. We hadden een mooi plekje aan het meertje van de camping tot dat er een Duitse Obersturmbahnfuhrer anex Camping hauptmann ons te kennen geeft dat wij moeten verkassen, en ergens anders moeten gaan staan. Dus kamp weer afgebroken en verkassen. Testje moreel.
kilometerstand 783  dagafstand 54 km.

25-06-2015
Hoewel het een prachtige dag is geweest gisteren, zijn de tenten vanmorgen door de dauw flink nat. Toch opgebroken en nat ingepakt want we willen verder. Na ontbijt eerst op weg en we volgen de VIA JULIA langs de rivier de Lech langs Augsburg. In de middag zijn we al aardig op weg en ten zuiden van Munchen. In het stadje Mering, tijdens het boodschappen doen worden we buiten aangesproken door een journaliste van de plaatselijke krant, die een artikel over onze reis wil schrijven. Ze neemt een foto en vraagt ons het hemd van het lijf. We moeten ongeveer 10 kilkometer van onze route af om op de Camping in Seefeld te komen, die ligt aan de Pilsensee, een toepasselijke naam voor ons fietsers en nadat we het kamp hebben opgebouwd, nemen we dan ook 2 Pils in de avond van 0,5 l. Wij zeggen proost.
Kilometerstand 873 dagafstand 90 km.

26-06-2015
Vandaag gelijk goed gestart, kregen direct uit de Camping een klim van 13%  en lengte 500m, voor de kiezen en dat is om lekker warm te worden. Fietsen de gehele dag door het mooie zuid-Beieren, onder Munchen door. Het zijn hier prachtige landschappen, Beieren zoals je je Beieren voor kunt stellen. Mooie chalets en vol met Geraniums op de balkons.. We komen in de middag aan in Bad Tolz, een prachtige plaats aan de rivier de Isar. Het is redelijk warm weer en we nemen op een terrasje een Radlertje.  Daarna rijden we door naar Rotach am de Tegernsee en gaan daar op de camping staan. Campings zijn er hier niet veel, dus we zijn van onze oorspronkelijk route af gegaan.
We besluiten om hier een rustdag te nemen en dus een dag op de camping te blijven. Zondag gaan we door naar Jenbach (Oostenrijk) en dan via de Innradweg naar Rosenheim, Chiemsee,Salzburg.
Heb dan ook even de tijd om het blog te schrijven, want we hebben WIFI.
Kilometerstand 961  dagafstand 88 km
Bloemen voor Ria en Katy

Peter onder de meiboom

Dam bij de Isar

Beierse uien kerk

Fietspad over een landingsbaan, ongeloofelijk!!

Weet niet, gewoon mooi!!

Die kant op naar Munchen

Beierse landschappen


De Isar

Mooi zicht op de rivier Isar


Bad Tolz

Fietspad door het Bayernse land

1 opmerking:

  1. Prachtig Willem en Peter. Ik geniet van de verhalen en de foto's. Zo kan ik zien waar jullie zoal van genieten.
    Succes en ga zo door, hahaha.
    Groeten,
    Franka

    BeantwoordenVerwijderen