maandag 22 juni 2015

van Lorch naar Ellwangen

Het wordt al minder vlak
20-06-2015
We fietsen vandaag van Lorch naar Ebernach aan de Neckar.
Eerst een ontbijt genuttigd in het hotel in Lorch. Het is weer droog weer, wel wat bewolkt maar dat mag de pret niet drukken. We fietsen richting Heidelberg en daar aangekomen nemen we de tijd om de Altstadt te gaan bekijken. Het is erg mooi.
Heidelberg
Camping Ebernach

Heidelberg 2

Mooi pand in Ebernach
en nog mooier is dat we een terrasje kunnen pakken Peter een biertje en ik een appelsap en daarna een knaap van een Doner Durum kebab. Probeer daarna maar weer eens te gaan fietsen!!. Afijn het lukt ons na enige verwoede pogingen toch en we hebben kans gezien om Ebernach aan de Neckar te bereiken.
Een Plymouth, is ie mooi of is ie mooi?
 Kilometerstand  483 dagafstand 76 km
We volgen een oude spoorbaan langs de rivier de Kocher

Tja !!
 Vandaag gaan we fietsen naar Kunzelsau aan de rivier de Kocher. Omdat er tussen Ebernach en Kunzelsau geen campings zijn moeten we meer dan 96 kilometer overbruggen. De campings zijn hier dus dun gezaaid, maar dat wist ik al door mijn fietsreis van Rome naar Nederland, we volgen gedeeltelijk de zelfde route.
We fietsen langs de Neckar tot in Bad Wimpfen. Daar scoren we bij de plaatselijke roeivereniging een halve liter Radler en bradwurst met een Pretzel. De roeivereinging had open dag en daar moet je altijd en wij zeggen nogmaals altijd gebruik van maken. Eenmaal in Kunzelsau aangekomen zien we een gesloten poort bij de Camping. Op een bordje zien we een telefoonnummer en de beheerder aan de lijn zegt dat de camping helemaal voor ons is, en dat blijkt, we zijn de enige Campinggasten, hij verwijst ons telefonisch naar een poortje en daar kunnen we naar binnen. In de avond begint het te regenen, het wil maar geen zomer worden, ook hier niet. We besluiten om morgen minder kilometers te gaan maken, want het zitvlak van Peter geeft wat signalen af.
Kilometerstand 587 dagafstand  104 km

22-06-2015
We hadden om 08.00 uur afgesproken met de beheerder dat hij langs zou komen in verband met de betaling. Om 08.30 uur nog niemand. Tot onze grote spijt moesten wij dus vertrekken, jammer maar goed voor ons budget. In de ochtend is het aardig weer, maar in de middag begint het weer behoorlijk te regenen. We fietsen door tot in Ellwangen, en hoewel hier een camping is nemen we toch maar een hotelletje, jammer voor het budget.Kilometerstand 657 dagafstand 70 km.
Onder de brug door bij Braunsbach, 185 m hoog

Tja !!

goed dat ze aan het bouwen zijn, voor ons een lunch schuilplek

waar moeten we naar toe?

1 opmerking:

  1. He jongens, goed bezig, nog een stukje te gaan!
    Willem heb je geen bloemen meer?

    BeantwoordenVerwijderen