vrijdag 3 juli 2015

van Au naar Villach

Alpenweide
 01 juli 2015
Vanmorgen vroeg op de fiets. Gaan eerst naar de supermarkt voor boodschappen in het plaatsje Hallein. Daarna hervatten we onze tocht en volgen de Alpe Adria route. Het is werkelijk prachtig, want de route volgt de rivier de Salzach door het dal. In Golling nemen we een Apfelstrudel en een bak koffie. Het is inmiddels zo,n 30 graden en we klimmen en dalen. Waar we water kunnen vullen doen we dat, en steken gelijk ons hoofd onder de kraan om wat af te koelen. Uiteindelijk nemen we na zo,n 61 kilometer de Camping in Swarzach im Pongau, dit doen we omdat de eerstvolgende camping 40 kilometer verder ligt.
 Kiloeterstand 1289 dagafstsand 61 km
 02-07-2015
Het wordt wer een prachtige dag. Vanwege de warmte staan we om 05.45 uur op. Na het kamp afbreken en opruimen gelijk op de fiets. Eerst natuurlijk boodschappen doen. Daarna fietsen richting de Klamm tunnel die moeten we door, gelukkig is er een fietspad, maar toch, het lawaai van het verkeer in de tunnel is oorverdovend. Na zo,n 1,5 km verlaten we de tunnel en zien een gasthof. Daar gaan we koffie drinken om de uitlaatgassen weg te spoelen. We rijden verder naar Bad Gastein een wat mondain dorp met vergane Glorie. Maar om Bad Gastein in te komen moeten we klimmen en niet zo,n klein beetje ook. Stukken van 16% stijging. Dat gaat natuurlijk niet met al onze bagage, dus dat is lopen geblazen. Als cadeau krijgen we zicht op de waterval die dwars door Bad Gastein loop. Lichtelijk uitgedroogd, nemen we op een begraafplaatsje buiten het dorp bij een kraan, water en veel water, want het is ook nog warm. Ook onze koppen gaan onder de kraan en ook onze Bandana,s maken we nat. Daarna gaan we verder richting Bockstein. Daar moeten we het treintje van de Tauernschleuse nemen, een ander keuze is er niet anders fiets je tegen de berg op. De Trein komt uiteindelijk 8 kilometer verder in Mallnitz uit. Vandaar gaan we verder tot we uiteindelijk in Unterkoblitz op een adveturecamping terecht komen. Laat in de middag krijgen we daar onweer, hagel en regenstormen. Onze tenten zijn al opgezet. die moeten de proef doorstaan. Het blijft maar slagregenen  en we besluiten een blokhutje te huren. Zo gezegd zo gedaan. Later komt er een Nederlandse fietser, Martijn Schaap bij, die een rondrit vanaf Salzburg maakt. Na kennismaking nodigen we hem uit om ook in de blokhut te gaan bivakkeren, en dat wil hij graag, want je kunt absoluut niet je tent op zetten.
Eind goed al goed.
kilometerstand 1366 dagafstand 78 km.
Niet zo snel, en dat in de klim

Dorst, dus water en geen bier
 03-07-2015
Waterval Bad Gastein
 De tenten waren vanmorgen natuurlijk nat, maar we hebben ze toch ingepakt, die drogen wel op de volgende camping. Martijn Schaap
Waterval Bad Gastein 2
 gaat tot Villach met ons meefietsen en daarna gaat hij zijn weg. We volgen de rivier de Drau. Op eens komen we in St. Peter. Ik wist niet dat ik met een heilige op pad was naar Kreta. Peter natuurlijk ape trots. We blijven natuurlijk niet te lang in St.Peter anders gaat ie nog naast z,n schoenen lopen. Ik loop ook niet te pochen dat ik naar Willem van Oranje ben vernoemd. Genoeg slap geluld. We fietsen verder door het Spittal, het is mooi weer zo,n 30%, een beetje bergwind brengt wat afkoeling. In Spittal zelf drinken we koffie. In Villach aangekomen nemen we een warme middagmaaltijd. Peter en ik besluiten om hier in Villach de Camping te nemen, omdat de volgende Camping in Italië ligt in Genoma op nog zo,n 100 km. Dat doen we dus niet. Na de pasta en de Radler, nemen we afscheid van Martijn. We fietsen naar de Camping, zetten de tenten op. FF dit blog bijwerken en het licht gaat vroeg in de avond uit.
Morgen zien we weer verder en fietsen we Italië binnen.
Kilometerstand 1433 dagafstand 67 km.
In het treintje door de Tauernschleuse

De heilige fietsmaat ST Peter

We naderen de stad Villach

Treinkaartje Tauernschleuse van Bockstein naar Mallnitz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten