dinsdag 7 juli 2015

van Villach naar Koper Slovenie

Bloemetje voor Ria en Kati
Italië bereikt
 04-07-2014
We verlaten Villach, zeer vroeg, ten eertse vanwege de warmte en ten tweede omdat we de Camping in Gemona willen bereiken, meer dan 100 km verder. Eerst nog boodschapopen doen in Villach. De Spar is gelukkig open om 07.15 uur. Daarna op pad. De weg is vrij vlak en we fietsen lekker door richting Travisio. In Pockau drinken we koffie. Na een paar km bereiken we de Italiaanse grens. Na Travisio komen we op prachtig geasfalteerde fietspaden, tot in Pontebba. In Pontebba eten we warm tussen de middag. Uiteindelijk komen we na 107 km aan op de Camping in Gemona. Er is geen receptie aanwezig, er staat een bordje kies maar een plekje uit, en dat doen we dus ook. We worden op ons plekje welkom geheten door een vliegend hert, een gigantische kever, maar dat mag de pret niet drukken.
Kilometerstand 1540  dagafstand 107 km.

 05-07-2015
Vandaag vroeg uit de veren, want we willen naar Grado aan de Adriatische zee fietsen. Dus we zitten om 07.00 uur op de fiets. Weer niemand aanwezig op de receptie, dus we gaan. In feite hebben we dus wild gekampeerd. We fietsen richting Udine. In Udine aangekomen zijn de terrasjes al ruimschoots open, dus scoren we koffie en een glas verse Jus de orange , zo van de pers.
Het is warm als we de prachtige plaats Palmanova bereiken. Op een digitale temperatuurmeter op het plein, zien we dat het 34 graden in de schaduw is. Om dat te vieren nemen we een ijsje. Palmanova is een prachtige plaats. Een aanrader om eens te bezichtigen. We nemen water waar we bij kunnen tanken, bij benzinepompen en stadkraantjes. Na veel vochtverlies komen we aan in Grado aan de Adriatische zee. We rijden door naar de eertse de beste Camping.
We besluiten om morgen een rustdag te nemen, om het lichaam weer even te laten herstellen. De Alpe Adriaroute zit er op.
Kilometerstand 1651  dagafstand 111 km

06-07-2015
Rustdag, hele dag een beetje op een stretchbed liggen luieren, na de was te hebben gedaan en een paar klusjes.

07-07-2015
We hebben besloten om onze route wat aan te passen en via
Trieste naar Istrie te fietsen en dan door te rijden naar Porec, en dan via de 302, de 48 en de 64 naar Baceva te gaan en daar de ferry te nemen naar het eiland Cres en via Cres naar Krk. Dus even wat anders dan via Rijeka.
Vliegend hert op de camping
We rijden eerst naar Montfalcone, daarna via de prachtige kustweg naar Trieste. Daar eten we tussen de middag een Pannini. We stoppen een paar keer bij een tentje om mineraalwater met ijs te drinken. Het is weer warm en er gaan liters door heen. In Muggia rijden we even door het prachtige dorpscentrum. Even later na Muggia bereiken we de Sloveense grens net onder Koper.
Net nadat we de grens hebben gepasseerd nemen we een Camping in Ankaran. Morgen hopen we het Kroatische Porec te bereiken

Udine


Palmanova


Wie is er dom?




Palmanova

Palmanova

Adriatische zee bereikt




ff ijsje eten

Muggia

Sloveense grens bij Koper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten